Polityka Prywatności portalu Piszanin
Portal Piszanin.pl dba o prawo do prywatności użytkowników portalu. Każdego użytkownika Piszanin.pl oraz serwisów tematycznych wchodzących w jego skład, obowiązuje polityka prywatności. Portal zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności, jednakże zmiany nie naruszą podstawowej zasady - Piszanin.pl nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych i adresowych udostępnianych nam przez użytkowników/klientów Portalu.
Portal Piszanin.pl z reguły przetwarza dane wprowadzane dobrowolnie przez użytkowników. Takie dane służą do celów prawidłowego funkcjonowania portalu, lepszej obsługi i komfortu czytelników, dopasowania reklam do ich preferencji.

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe, jest firma MASURIA Krzysztof Szyszkowski zwana dalej „Piszanin.pl”).

Przetwarzanie Twoich danych przez Piszanin.pl


Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do:

  • realizacji postanowień zawartych w ramach umowy sprzedaży reklamy (m.in. banerowej, prezentacji w katalogu wizytówek, ogłoszeń drobnych, filmów reklamowych, artykułów sponsorowanych);
  • zakładania i zarządzania Twoim kontem lub kontami, oraz zapewnienia obsługi Twojego konta, transakcji i rozwiązywania problemów technicznych;
  • obsługi zgłoszeń, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy, e-mail);
  • umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania z Piszanin.pl, w tym dokonywania transakcji płatniczych w ramach serwisu www.piszanin.pl/ogloszenia przy zakupie ogłoszeń;
  • wzięcia udziału w konkursach, weryfikacji zwycięzców w oparciu o regulamin konkursów;
  • komentowania artykułów, wydarzeń, zdjęć, filmów;
  • dodania ogłoszenia;
  • wyrażenia swojej opinii dotyczącej firmy/obiektu znajdujących się w katalogu firm oraz umożliwiających korespondencję z właścicielem danej firmy/obiektu w celu wyjaśnienia opisanej sytuacji;
  • monitorowania Twojej aktywności oraz wszystkich innych użytkowników, obejmującej np. wyszukiwanie po słowach kluczowych oraz zarządzanie Twoją aktywnością na Piszanin.pl poprzez przeprowadzanie badań i analiz aby badać funkcjonalność Portalu i wprowadzać udogodnienia.
  • prowadzenia analiz statystycznych;
  • przechowywanie danych dla celów archiwizacyjnych;

Czy musisz podać nam swoje dane osobowe?

Dane osobowe mogą być zbierane w formularzu rejestracyjnym konta, przy dodawaniu ogłoszenia w serwisie www.piszanin.pl/ogloszenia, podczas konkursów, podczas dodawania opinii i komentarzy oraz innych działań na łamach Piszanin.pl. W wielu formularzach znajdujących się na stronach Portalu podanie Twoich danych jest dobrowolne.

Jeśli z jakiegoś powodu nie chcesz podać swoich danych osobowych, niestety nie będziesz mogła/mógł korzystać z niektórych elementów Portalu Piszanin.pl np. wziąć udział w konkursie.

Twoje prawa

Zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych masz prawo dostępu do swoich danych oraz prawo ich zmiany, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.

Po zgłoszeniu sprzeciwu Twoje dane zostaną usunięte w ciągu 30 dni lub w terminie określonym odpowiednim regulaminem, gdy Twoje dane nie będą już niezbędne do celów dla których zostały zebrane.

Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawa do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

Wyjątkowe sytuacje, gdy Twoje dane osobowe mogą zostać udostępnione

Twoje dane osobowe udostępniamy podmiotom wspierającym nas w świadczeniu usług płatniczych, usług związanych z przechowywaniem, łączeniem i analizowaniem danych.

Twoje dane osobowe mogą zostać udostępnione na wniosek organów ścigania m.in. Policji i Prokuratury.

Ze względu na konieczność blokowania działania robotów internetowych na stronach Piszanin.pl, stosujemy mechanizm Google reCAPTCHA do sporadycznego badania, czy zachowania naszych użytkowników nie noszą znamion zachowań robotów. W takiej sytuacji możemy ujawnić Google LLC Twój adres IP.

Jak długo przechowywane są Twoje dane osobowe?


Twoje dane osobowe będą przechowywane do czasu wniesienia sprzeciwu lub odwołania zgody. Okres przechowywania Twoich danych jest także definiowany w poszczególnych regulaminach znajdujących się na stronach Portalu.

Przekazujemy Twoje dane do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego

Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Automatyczne przetwarzanie Twoich danych osobowych w kontekście profilowania

Nie przetwarzamy Twoich danych osobowych w kontekście profilowania.

Jawne dane osobowe

Dane osobowe podane na serwisach należących do Piszanin.pl przy okazji wysyłania komentarzy do artykułów, odpowiedzi itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. Piszanin.pl nie ma możliwości zabezpieczenia swoich użytkowników przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Państwu informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Pliki Cookie i identyfikatory urządzeń

Używając serwisów należących do Piszanin.pl wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie plików cookie oraz identyfikatorów urządzeń do realizacji usług, personalizowania reklam i analizowania reklam na stronie. Dla przykładu: plik cookie może być utworzony w celu wyświetlenia reklamy typu popup nie więcej niż 1,2 lub 3 krotnie w ciągu sesji jednemu czytelnikowi. Bez istnienia takiego pliku cookie reklama może pojawiać się za każdą odsłoną portalu.

Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na używanie przez nas cookie, powinni je Państwo zablokować w ustawieniach swojej przeglądarki.

Wyłączenie odpowiedzialności

Informacje zawarte w artykułach sponsorowanych na łamach Piszanin.pl są zgodne z opinią jego autorów lub osób zlecających taki artykuł.

Opinie wyrażone przez społeczność na forum, w komentarzach, w artykułach czytelników lub w inny sposób nie zawsze są zgodne z opinią Portalu.

Piszanin.pl oraz jego redakcja nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy lub ogłoszenia drobne. Kupujący lub osoby odpowiadające na ofertę w reklamie lub ogłoszeniu powinny być ostrożne odpowiadając na ofertę reklamy lub ogłoszenia. Przykładamy dużą wagę do uwierzytelnienia reklamodawcy lub ogłoszeniodawcy, lecz nie możemy odpowiadać za postępowanie reklamodawców i ogłoszeniodawców. Dane adresowe jak też szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.

Udostępnij artykuł na Facebooku  
Piski Portal Internetowy Piszanin | Wydawca - MASURIA® Krzysztof Szyszkowski | Kopiowanie zawartości bez zgody wydawcy jest zabronione
Polityka Prywatności | Kontakt